23 Temmuz 2012 Pazartesi

Program Hakkında


Program Hakkında

Program Hakkında

Üvey kardeşler Fineas ve Förb için ister bahçede lunapark treni kurmak, yakın bölgelerin gelgitli dalgalarında sörf yapmak olsun, isterse Tarih Öncesi zamanlara seyahat etmek olsun her gün ayrı bir maceradır. Kız kardeşleri Candace, daima onları iş üstüde yakalamaya ve bu maceraları annesine yetiştirmeye çalışır ama başaramaz. Ve kimsenin bilmediği ise ailenin evcil hayvanı ornitorenk Perry aslında dünyayı kötü Dr. Doofenshmirtz'in elinden kurtarmak için çalışan gizli bir 'Ajan P'dir.

Stacy


Stacy

Stacy

Candace'in en yakın arkadaşı ve sırdaşı olarak Stacy, neyin iyi neyin kötü olduğunu daima bilir. Candace'e sürekli Fineas ve Förb'ün neler çevirdiğiyle ilgilenmekten daha iyi yapacak şeyleri olduğunu hatırlatır (alışveriş ve erkekler yani!).

Jeremy


Jeremy

Jeremy

Jeremy, Bay Slushy Burger'de çalışır ve Candace'in sevdiği kişidir. Jeremy, Fineas ve Förb'ün gayet sıkı çocuklar olduğunu düşünür ve Candace'in onlara olan garip tavrını, onun cazibesinin bir parçası olarak görür.

Buford


Buford

Buford

Buford ukala tavırlı, küçük beyinli ve dikkati çabucak dağılan, tıknaz, kaba saba yan komşudur. Fineas, Buford'un sıkıntıdan patladığına inandığı için ona eğlenceli şeyler yaptırarak onu oyalar.

Baljeet


Baljeet

Baljeet, Fineas ve Förb'ün zeki arkadaşlarıdır. Çocukların büyük fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine memnuniyetle yardımcı olur, tabii çalışmaya vakti olduğu sürece!

Baba


Baba

Baba

Lawrence Fletcher, Fletcher ailesinin eksantrik ama şevkatli ve sevgi dolu baba figürüdür. Antika satıcılığı yaptığı için dünyayı gezer ve gelirken getirdiği ilginç ve sıra dışı hazineler sık sık Fineas ve Förb’ün büyük maceralarına malzeme olur.

Anne


Anne

Anne

Fineas ve Förb ne yaparsa yapsın, bu ister bir lunapark treni kurmak veya kovboy olmak olsun isterse de zaman yolculuğu yapmak, annelerinin hep gözünden kaçar ve Candace’in tüm çabalarına rağmen anneleri, çocukların maceralarından mutlu mesut bihaber kalır.

Isabella


Isabella

Çocukların komşusu Isabella, Fineas'tan çok hoşlanan tipik bir kızdır. Her zaman kibar ve usludur ama onu hafife almayın; elini taşın altına koymaya ve çocuklara çılgın planlarında yardımcı olmaya daima hazırdır. İşte akıllı bir İzci Kız çıtır çerezi.

Dr. Doofenshmirtz


Dr. Doofenshmirtz

Daima şeytani numaralar peşinde koşan Dr. Doofenshmirtz, her türlü kargaşayı yaratmaya kararlıdır. Tuhaf entrikaları ve tertibatları yüzünden Ajan P sürekli diken üstündedir... ornitorenklerin dikeni olur mu?

Candace


Candace

Fineas ve Förb her türlü deliliği yapıp her zaman paçayı kurtarırlar! Ablaları Candace'i delirmenin eşiğine getirirler. Candace, bir kere olsun onları yaramazlık yaparken yakalayıp annelerine şikayet etmeyi çok ister. Ama Candace, onların açığını yakalamaya çalıştıkça daha da batar! En çok hoşlandığı çocuk, alışveriş merkezinde çalışan Jeremy'dir.

Perry / Ajan P


Perry / Ajan P

Fineas ve Förb'e göre ornitorenk Perry sıradan, sevimli bir aile evcil hayvanıdır. Ama Perry'nin mahallede kimsenin bilmediği gizli bir yaşamı vardır. Ortadan kaybolup gizli yerine gittiği zaman Perry, dünyayı kötü Dr. Doofenshmirtz'in elinden kurtarmak için çalışan çift taraflı 'Ajan P'ye dönüşür.

Förb


Förb

Förb için iki çift laf edilebilir. Bu yeşil saçlı, dokuz yaşındaki çocuk, Fineas'ın üvey kardeşi ve daimi yoldaşıdır. Birlikteyken hayal güçleri tavan yapar ve fikirleri uçuşa geçer. Förb de en az üvey kardeşi kadar çılgın ve yaramazdır ama o, sözlerini sadece en önemli şeyler için saklar.

Fineas


Fineas

Fineas, kafasına taktığı her şeyi başarabileceğini bilir. Bazı fikirleri biraz çılgınca görünebilir - örneğin yazın en sıcak gününde arka bahçeye bir kayak pisti kurmak gibi - ama o daima başarır. Bu enerji yumağı sürekli olarak dünyasını biraz daha ilginç ve çok daha eğlenceli kılmanın daha büyük ve daha iyi yollarını düşünür.

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Merida ve ailesi


Angus


Angus

Fildişi ağızlığı ve topuklarıyla gece kadar kara olan Angus, Merida'nın güçlü İskoç atı ve en güvendiği sırdaşı.

Genç Macintosh


Genç Macintosh

Lordun ilk erkek çocuğu olan Genç Macintosh her şeye sahip olduğunu biliyor - atletik bir görünüm, inkar edilemez bir cazibe ve geçtiği yerlerdeki kızları hayranlıktan bayıltan uzun saçları. Ama Tepe Oyunlarında başarı göstermek söz konusu olduğunda, hayranlarının ilgisi ve çokluğu dikkat dağıtıcı olabiliyor.

Lord Macintosh



Lord Macintosh

Halkının dayanıklı, öfkeli ve dengesiz lideri olan Lord Macintosh, her ısırmasından daha kötü olabilse de, yabani gülümsemesi ve - mavi savaş boyasıyla kaplanmış vücudu ve gururla şişirilen göğsüyle - sert görünümü daima savaşa hazır olduğu anlamına geliyor.

Wee Dingwall


Wee Dingwall

Minik, saf ve genellikle kendi halinde olan Wee Dingwall, Lord Dingwall'un tuhaf oğlu. Wee Dingwall, babasından aldığı kısa boyunun önüne geçen bir azim gösteriyor ve babası doğru zaman geldiğinde tek oğlunu saldırı köpeği olarak kullanmaktan gurur duyuyor.

Lord Dingwall


Lord Dingwall

Huysuz ve asabi, kavgacı Lord Dingwall, sorunları yumruklarıyla çözerken boyunun kısa olmasının kendisini engellemesine izin vermiyor. Eski tip kavgalardan veya ateşli şamatalardan hiç geri kalmayan bu lord, krallıktaki pozisyonunu korumak için en azılı rakiplerini bile alt etmekten çekinmiyor.

Genç MacGuffin


Genç MacGuffin

Çoğu kişinin anlayamadığı, pek de yaygın olmayan bir İskoç lehçesi kullanan Genç MacGuffin, oldukça utangaç bir delikanlı. İlgi odağı olmayı pek sevmese de, gerektiğinde babası ve ordusuyla birlikte savaşa girmekten çekinmiyor.

Lord Macguffin


Lord Macguffin

Heybetli Lord MacGuffin, güç ve onurla dolu biri. Çok fazla konuşmasa da, kalın sesi tüm ülkede saygıyı çağrıştırıyor ve krallığın en adil ve mantıklı lordu olarak itibarını pekiştiriyor. Yine de, diğer lordlar gibi MacGuffin de ağız dalaşından veya içten kahkahalardan kaçınmıyor.

Üçüzler


Üçüzler

Tek yumurta üçüzleri Harris, Hubert ve Hamish çok sevimliler, kızıl saçlılar ve özellikle şekerleme söz konusu oldu
ğunda daima biraz yaramazlık yapmaya hazırlar.


Kraliçe Elinor


Kraliçe Elinor

Zarafet, bilgelik ve güçlü karakterin simgesi olan Kraliçe Elinor, sadece ailesi ve krallığının refahını düşünüyor. Daha düşüncesizce hareket eden kocası Kral Fergus'un ölçülü, diplomatik yardımcısı olan Kraliçe Elinor, tüm krallığın yükünü omuzlarında taşıyor.

Kral Fergus


Kral Fergus

Krallığın ve ailesinin koruyucusu Kral Fergus, heybetli ayı pelerini, büyük kılıcı ve canavar ayı Mor'du ile yaptığı ve efsanelere konu olan savaştan kalan topuzlu tahta bacağıyla kahraman bir savaşçı.

Merida


Merida

Tutkulu ve ateşli Merida, kraliyet ailesinden gelen ve kendi kaderini kendisi kontrol etmek isteyen inatçı bir genç. Hep dışarıda olmak, bir okçu ve silahşör olarak becerilerini geliştirmek ve sadık atı Angus ile birlikte o muhteşem Tepelerde yarışmak istiyor. Başına buyruk saçları gibi hareketli bir ruha sahip olan Merida'nın kalbi, özellikle küçük üçüz kardeşleri söz konusu olduğunda yumuşuyor.

Cesur


Cesur

Eski çağlardan beri, İskoçya'nın zorlu ve gizemli dağlık bölgelerinde destansı savaşlar ve mistik efsanelerin hikayeleri kuşaktan kuşağa aktarılır.

Disney ve Pixar'ın yeni hikayesi Cesur, korkusuz Merida'nın kaderini değiştirmek için geleneklere ve alın yazısına karşı koymasıyla başlar. Cesur, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor'un gözüpek kızı ve yetenekli bir okçu olan Merida'nın kahramanca hikayesini anlatır.

Hayatta kendi yolunu açmak isteyen Merida, ülkenin asi ve şamatacı lordları aksi Lord Macintosh, heybetli Lord MacGuffin ve huysuz Lord Dingwall'a karşı yapılan çok eski bir geleneğe meydan okur.

Merida’nın yaptıkları, farkında olmasa da krallıkta kaos ve şiddete neden olur ve yardım için garip Cadıya geldiğinde, talihsiz bir dilekle karşılaşır. Peş peşe gelen tehlikeler, Merida'yı çok geç olmadan kötü laneti geri çevirmesi için - zeki ve haylaz üçüz erkek kardeşleri dahil olmak üzere - tüm becerilerini ve kaynaklarını kullanmaya, böylece gerçek cesaretin anlamını keşfetmeye zorlar.

Cesur 7 Eylül 2012 tarihinde sinemalarda olacak.

Fineas ve Förb ile kartoplarından bir dağ yap

Fineas ve Förb ile kartoplarından bir dağ yap

Perry'nin balığı Dr.Doofenschmirtz'in

Candace'in surfödülü

   
Candace'in surfödülü